Werkgroep Projecten

Een feestelijke middag
Op woensdag 9 oktober a.s. worden de drie groepen van het koffiemomentje samen uitgenodigd voor een “anders dan andere middag”. Omdat bij de meeste van onze gasten de mobiliteit een steeds grotere rol speelt, is het bijna niet meer mogelijk om uitstapjes te maken die ver weg gaan.

Daarom organiseren we in de kantine van de jeu de boulesclub VOP een leuke bijeenkomst die wat anders van invulling is dan de gebruikelijke ochtenden. Bovendien zien de gasten van de dinsdag, woensdag en donderdag elkaar ook eens om hun ervaringen te delen.

Wij zijn er van overtuigd dat we iets feestelijks aanbieden. De aanvang is 10.30 uur en zal eindigen rond 14.30 uur. De uitnodiging is reeds bij alle gasten aangekomen. We vragen wel dat iedereen zich meldt bij de vrijwilligers of uiteraard ook afmeldt als je niet aanwezig kunt zijn.
Wij hebben er zin in!!!
De werkgroep Koffiemomentje

Er op uit met de Duofiets!
Contact50 heeft twee elektrische duofietsen ter beschikking die ingezet worden om mensen, die niet meer zelfstandig op pad kunnen, thuis op te halen en na een ritje weer thuis te brengen. We hebben beide fietsen van alle gemakken voorzien. Er bestaat zelfs de mogelijkheid om een rolstoel of rollator mee te nemen.

Een aantal vrijwilligers probeert op een aanvraag te reageren. Daarvoor hebben we een coördinator die de aanvragen koppelt aan een van de vrijwilligers.
De passagier bepaalt in overleg met de vrijwilliger waar het ritje naar toe gaat. Een bezoekje aan Bosch en Duin, De Rustende Jager, De Drie Linden of De Roestelberg behoort tot de mogelijkheden.
Ook de bosrijke omgeving van Oisterwijk is prachtig om te bezoeken. Maar ook wat dichterbij is nog veel te zien zoals de nieuwe wijken De Mortel en Den Bogerd of de nieuwbouw bij Huize Vincentius of Prisma. Keuzes genoeg en allemaal op een afstand die met de elektrische duofiets te bereiken is.
Meetrappen kan, maar is niet noodzakelijk.
Ons telefoonnummer is 📱06-22 85 19 62 en we wachten op jullie aanvragen!
Graag bellen tussen 9.00 en 11.30 uur!!

Breingeheim
Donderdag 19 sept. hebben twee deskundigen op het gebied van dementie, neuropsycholoog Jolanda Snel en social designer Evie Sparidaens in het Raadhuis in Udenhout een informatieve avond verzorgd.

Jolanda legde vooral de nadruk op hoe dementie ontstaat en welke zintuigen vooral verminderen in het ziekteproces. Dat voeding volgens de laatste inzichten een duidelijke invloed kan hebben en een keto-dieet zelfs positief kan werken was voor vele aanwezigen een eye-opener.

Evie ging in gesprek met mantelzorgers in een verzorgingstehuis en legde hen vragen voor die over de mantelzorgers zelf gingen. Hoe zij zich voelden, hoe zij hun toekomst zagen en dergelijke. Twee gesprekken werden door haar vastgelegd en vertoond. Best confronterend, maar herkenbaar.
Een geslaagde avond!

Contact50 logo WG8
Scroll naar boven